Zonnebloem: koningin van de zomer

Dé bloem om het zomerse gevoel mee vast te houden; de zonnebloem. Een stalend gele bloem boordevol energie. Geniet van zijn zonnige uitstraling!

Het is alsof de kracht van de zon in de zonnebloem is opgenomen, en de zonne-energie spat ervan af. Ook lijkt de zonnebloem ook nog eens op de zon. De zonnebloem  is daarom ook met recht de koningin van de zomerbloemen. Het fascinerende patroon komt tot stand door de honderden buisbloempjes die kruisend gerangschikt zijn. Het zonnige effect komt doordat het hart van de zonnebloem omringt wordt door stralend gele bloembladen.

Er zijn veel verschillende varianten van de ’s zomerse bloem. Ze zijn er niet alleen in het geel, maar ook in het oranje, bruin en donkerrood. Ook de vorm kan erg verschillen: grote of kleine bloemblaadjes, die niet alleen een enkele rij kunnen vormen, maar ook met dubbele kransen is de bloem een plezier om naar te kijken. De zonnebloem staat  in elke kleur en vorm garant voor een ’s zomers gevoel.

Zon

De officiële naam van de zonnebloem (Helianthus) is afgeleid uit het Grieks. Het Griekse woord helios betekent letterlijk zon. De eenjarige plant kom oorspronkelijk uit Noord- Amerika. Het is een plant die flink de hoogte in kan gaan. Maar liefst 7 meter hoog is de hoogste zonnebloem ooit gemeten.

 

Symboliek

De zonnebloem is een cadeau vol met betekenissen. Zo staat de bloem symbool voor bewondering, vruchtbaarheid, zelfrespect, vertrouwen, levenslust, kracht en loyaliteit

Verzorging

Goede verzorging is belangrijk voor bloemen. Ook zonnebloemen houden van goede verzorging. Snij ze daarom voordat ze de vaas in gaan een stukje van de stelen af. Verwijder de onderste bladeren en zet de bloemen in schoon water met snijbloemenvoedsel. Vul de vaas regelmatig bij, want zonnebloemen zijn dorstige bloemen. Zo kun je het langst genieten van deze prachtige bloem!

Reageer
Flowers4u.be is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Nice Gerbera
lees meer
Zonnebloem: koningin van de zomer
lees meer
View all blog posts (Dutch)
Archief